Waar en wanneer

We nemen hulpgoederen voor Oekraïne in ontvangst bij een onze opslaglocatie in Apeldoorn:

Zwitsalterrein, Vlijtseweg 108, Ingang Zuid, Apeldoorn (zie ook het kaartje).

 

Dat  doen we vanaf 13 januari op:

 • Dinsdag 13:00 - 16:00 uur
 • Vrijdag 13:00-  16:00 uur

 

ZET BUITEN DIE TIJDEN GEEN SPULLEN VOOR ONZE DEUR, in verband met brandgevaar en wij weten niet wat er dan met die goederen gebeurd.

 

De Gemeente Apeldoorn heeft al heel snel, gratis, een grote hal ter beschikking gesteld. De GGD gaat de eerder ter beschikking gestelde hal weer in gebruik nemen. Gelukkig heeft de Gemeente Apeldoorn een alternatieve ruimte beschikbaar gesteld op de bovenstaande locatie.

kaartje groot

Wat is op dit moment nodig

Om te voorkomen dat er spullen naar Oekraïne of vluchtelingen uit Oekraïne gaat waar ze niet direct behoefte aan hebben, hebben we een lijstje met spullen waar op dit moment naar gevraagd wordt, maar ook een lijstje met spullen waarop dit moment minder behoefte aan is. Omdat elk transport geld kost, willen we zoveel mogelijk aansluiten bij waar behoefte aan is. Deze lijst kan in de loop van de tijd ook veranderen. Voordat u spullen gaat inzamelen en naar ons toe gaat brengen, kijk dan even op deze pagina waar de grootste behoefte aan is.

 

We hebben tot op dit moment meer dan voldoende kleding en schoenen ontvangen. Als we weer nodig hebben, dan leest u dat hier. Zie ook het artikel hierover in De Stentor.

Op dit moment is er vraag naar:

 • Fietsen
 • Medische artikelen: tourniquets, pleisters, betadine, rolletjes verband, aspirine en andere pijnstillers, krukken, rolstoelen, rollators
 • Etenswaren: pasta’s, zout, suiker, kruiden, etenswaren in blik, thee, koffie, koekjes, snoep voor kinderen, babyvoeding
 • Toiletartikelen: zeep, tandpasta, tandenborstels, babyluiers, toiletpapier. wasmiddel 

 

WEL gevraagd

 • Verbandmiddelen, zoals pleisters, betadine,  verband (met goede houdbaarheidsdatum) en tourniquets (klik HIER voor wat we daarmee bedoelen)
 • Fietsen
 • Houdbare etenwaren, zoals pasta, blikken, geen glazen potten)
 • Drinken (water in plastic flessen en dergelijke)
 • Koffie en Thee
 • Suiker en Zout
 • Paracetamol en Ibuprofen (met goede houdbaarheidsdatum)
 • Babyvoeding (poeder) en luiers
 • Toiletartikelen waaronder zeep, tandpasta, tandenborstels, toiletpapier, wasmiddel
 • Snoep voor kinderen
 • Koekjes
 • Kruiden

NIET gevraagd

 

 • Kleding en schoenen hebben we op dit moment meer dan voldoende!
 • Keukengerei, serviesgoed, glaswerk, bestek
 • Speelgoed, boeken, puzzels
 • Knuffels

 

 

Hoewel we mooie giften hebben ontvangen is deze hulpactie een kwestie van lange adem. U kunt uw financiële bijdrage dan ook nog steeds overmaken op de bankrekening van de Stichting WHOE: NL53 ABNA 0432 4550 94 onder vermelding van Noodhulp Oekraïne.

 

Iedereen die heeft of nog gaat bijgedragen in welke vorm dan ook:

HEEL ERG BEDANKT, namens de Oekraïense bevolking in en buiten Oekraïne.

 

Verslag van dag tot dag

 

4 november 2022

Vanaf vrijdag 11 november nemen we spullen voor Oekraïne in ontvangst van 14:00 tot 16:00 uur. We stoppen een uur eerder, omdat er geen verlichting in de inzamelruimte aanwezig is.

 

8 oktober 2022

Ook vandaag weer een vrachtwagen vol met spullen aan de Vlijtseweg geladen. Deze is vanmiddag vertrokken richting Oekraïne.

 

4 oktober 2022

Het transporteren van goederen in Oekraïne is niet altijd veilig. Spullen worden gebracht naar een overslagpunt. van daar wordt het met kleinere wagens verder het land in gebracht. Helaas zijn er wagens beschoten. De chauffeurs zijn opgenomen in het ziekenhuis. We hopen dat ze snel herstellen.

 

1 oktober 2022

Er zijn sinds het uitbreken van de oorlog maar liefst 19 transporten vanuit de WHOE naar Oekraïne gestuurd.

Dat is allemaal mogelijk gemaakt door alle gulle gevers en de vrijwilligers.

 

27 september 2022

Er is weer een vrachtwagen geladen vol met bruikbare spullen voor Oekraïne.

Hierbij een paar foto's van het laden.

 

 

23 september 2022

De stichting WHOE heeft afgelopen zomer met een stand op de veluwse markt in Beekbergen mogen staan. Dat heeft een kleine 2.000 euro opgeleverd.

 

20 september 2022

We hebben een grote hoeveelheid dekbeddren van Postillion hotels ontvangen. Deze gaan uiteraard zo snel mogelijk naar Oekraïne.

 

13 september 2022

Nadat alle inkomsten zijn geteld, blijkt dat met het optreden van het matrozenkoor maar  liefst ruim 2.400 euro is opgehaald!

 

7 september 2022

De lokale omroep  Samen1Apeldoorn heeft opnemen gemaakt van het optreden van het matrozenkoor (zie hieronder). Het item vindt u HIER!

 

27 augustus 2022

Hierbij enkele foto's van het optreden van het Matrozenkoor Apeldoorn. Zij hebben op zaterdag 27 augustus opgetreden op het Marktplein in Apeldoorn. Tijdens het optredens is er een collecte gehouden onder het publiek.  na afloop mocht de voorzitter van de WHOE een cheque in ontvangst nemen van 1.500 euro. 

 

 

23 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus treedt het Matrozenkoor Apeldoorn op op het Marktplein in Apeldoorn. Tijdens de 3 optredens wordt er een collecte gehouden onder het publiek.  De opbrengst is bestemd voor de hulp aan Oekraïne.

 

2 augustus 2022

Hierbij ook een fotofilm van een vluchtelingencentrum in Oekraïne die meubels heeft ontvangen via de WHOE:

 

1 augustus 2022

We krijgen af en toe een brief of een filmpje toe gestuurd vanuit Oekraïne. In overleg met onze partners plaatsen we deze op deze website. We hebben een filmpje van een oma met 3 kleinkinderen ontvangen die een TV (voor afleiding) heeft ontvangen vanuit de WHOE:

 

11 juli 2022

Zoals steeds gemeld, verandert de gegevensvraag. Nu wordt er speciaal gevraagd naar zogenaamde tourniquets (medisch hulpmiddel) en naar fietsen. Gedurende de zomervakantie blijven we op vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur spullen voor Oekraïne(rs) inzamelen op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg (zie hierboven voor het adres). Onze vaste inzamelpunt aan de Prinsenweide 14 is in juli en augustus gesloten.

 

2 juli 2022

Er staan op dit moment weer voldoende hulpgoederen voor Oekraïne in de loodsen voor een transport. Daarom is er weer een vrachtwagen besteld die op of rond 6 juli 2022 geladen wordt en naar Oekraïne zal vertrekken.

 

De grenzen van Oekraïne worden op dit moment overspoeld met vrachtvervoer in de breedste zin van het woord. Dat betekent, lange tot zeer lange wachttijden, ook omdat de douane streng tot zeer streng controleert.
Volgens de laatste berichten van de ambassade kunnen de wachttijden op dit moment oplopen van 2 tot 3 dagen.

Wij waren gewend om voor het vervoer naar het Rode Kruis in de plaats Ternopil zo’n 2.500 Euro te betalen. Inmiddels is dit opgelopen naar 4500 Euro. De dure diesel, waar de opdrachtgever garant voor moet staan, plus de wachttijden aan de grens en het huren van de combinatie jagen de prijzen omhoog. Allemaal gevolgen van die zinloze oorlog.

Maar de bevolking en de soldaten moeten wel geholpen worden en weten dat wij ze niet vergeten. Ook wij staan samen met met u in de frontlinie om te helpen daar waar wij kunnen. Dat wordt in hoge mate gewaardeerd door de ambassade in Den Haag.

18 juni 2022

Vanaf komende vrijdag kunt u van 14:00 tot 17:00 uur uw spullen voor Oekraïne inleveren bij onze opslag aan de Vlijtseweg 108, op het Zwisalterrein, ingang Zuid, in Apeldoorn.

Voor grote partijen kunt u het beste eerst even bellen: 055 - 8 200 200 - keuze 1. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur.

 

10 juni 2022

De GGD heeft de hal aan de Vlijtseweg die we in gebruik hadden nodig. Gelukkig heeft de Gemeente Apeldoorn een alternatieve ruimte voor ons gevonden op het Zwitsalterrein: Vlijtseweg 108.

Op het kaartje hierboven staat de nieuwe locatie aangegeven.

 

8 juni 2022

Zoals eerder al  vermeldt zijn er diverse scholen en instanties die inzamelingsactie hebben gehouden.

HEEL ERG BEDANKT DAARVOOR

Hieronder staan een paar cheques die aan ons zijn gegeven voor de hulp aan Oekraïne.

 

 

1 juni 2022

We hebben foto's ontvangen vanuit Oekraïne waar ontvanger van de verzonden spullen op staan. Deze zijn gepubliceerd met toestemming van de betrokken personen. Hieronder staan er een paar.

 

30 mei 2022

De hal waarin de goederen zijn uitgeladen (zie de filmpjes bij het item van 10 mei) is gelukkig gespaard gebleven bij de bombardementen. Daarom kan deze nu worden gebruikt voor de opslag en distributie van de hulpgoederen.

 

21 mei 2022

Komende woensdag 25 mei wordt er in Theater Orpheus in Apeldoorn een evenement georganiseerd voor en door vluchtelingen onder de titel The Bright Side Of Live. De WHOE zal hier met een stand aanwezig zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op de site van Orpheus.

 

20 mei 2022

Er zijn bedden vanuit Apeldoorn terecht gekomen in een kinderziekenhuis is Oekraïne. We hebben daarvoor een brief ontvangen. KLIK HIER on die te lezen.

 

10 mei 2022

De vrachtwagen die afgelopen zaterdag is geladen, is aangekomen in Kiev en is inmiddels gelost.

Filmpje 1 uit Kiev - Filmpje 2 uit Kiev

 

7 mei 2022

Er is weer een vrachtwagen vol hulpgoederen geladen. Deze heeft Kiev als bestemming.

 

3 mei 2022

We hebben weer een nieuwe lijst van de Oekraïense ambassade ontvangen met goederen waar op dit moment dringend behoefte aan is. Die list staat in het groene vak hierboven.

 

30 april 2022 (herzien)

Vanaf nu kunt u iedere vrijdagmiddag van 14 tot 17 uur spullen voor Oekraïne inleveren aan de Vlijtseweg 106, ingang Zuid van het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Ons gewone inzamelpunt voor goederen voor Oost-Europa, aan de prinsenweide 14 in Apeldoorn, is iedere dinsdagmiddag weer open van 13:00 - 15:30 uur.

 

Heeft u veel spullen, dan kunt u van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur telefonisch contact met ons opnemen op: 055 - 8 200 200 - keuze 1. U kan dan een afspraak maken.

 

27 april 2022

Meer informatie over benefietconcert voor Oekraïne op zaterdag 7 mei aanstaande:

 

 

26 april 2022

In een aflevering van Gelderland Helpt - The Battle van Omroep Gelderland van 26 april is door de Scoutingvereniging Valouwe in Loenen een inzameling gehouden voor Oekraïne. Aan het eind zijn de goederen door WHOE-vrijwilligers mee genomen.

Er zijn ook een paar opnamen gemaakt in de loods. KLIK HIER voor de hele uitzending.

 

25 april 2022

De volgende scholen hebben een inzamelingsactie gehouden voor Oekraïne:

 • De Fakkel
 • Prinsenparkschool
 • ROC Aventus
 • KWS-school

Alle leerlingen, leraren en ouders: Heel erg BEDANKT !


23 april 2022

Er zijn nog steeds spullen nodig in Oekraïne: water, houdbaar voedsel, paracetamol, maar er wordt ook weer gevraagd naar schone eenpersoons matrassen.

 

22 april 2022

Op zaterdagmiddag 7 mei aanstaande wordt er van 14 tot 16:30 een benefietconcert gehouden in Het Vierhuis, Groot Schuijlenburg, Laan van Groot Schuylenburg 91, Apeldoorn. het betreft een initiatief van Gelre Regio Partners en in samenwerking met Young Future. De opbrengst gaat naar de WHOE.

Optredens:

 • Amsterdam Klezmer Band
 • Roesalka (zang-en dansgroep uit Oekraïne)
 • Chervoni Korali (Vocaal Ensemble uit hetzelfde land)
 • Oleg Lysenko (een Oekraïense accordeonist, bayon- en bandoneonspeler).

 

Kaarten zijn te koop vanaf 5 euro. Voorverkoop is er bij Lookado, papierwinkel Groot Schuylenburg.

Informatie in De Stentor en De Stedendriehoek

 

21 april 2022

Hoewel we even een rustpauze hadden ingelast voor onze vrijwilligers hebben we vandaag, op verzoek van de Oekraïense ambassade toch een vrachtwagen geladen. deze is onmiddellijk vertrokken richting de grens.

 

18 april 2022

School Het Hofpark is langs geweest om te kijken wat we zoal doen.

 

14 april 2022

De toezegging van de Gemeente Apeldoorn voor het gebruik van de inzamel- en sorteerruimte op het Zwitsalterrein aan de Vlijtseweg is verlengd. Zo lang er geen andere huurder is en we de ruimte nodig hebben kunnen er gebruik van blijven maken!

 

11 april 2022

We krijgen veel spullen binnen. Hoewel er al veel is verzonden, hierbij een impressie van wat er nog staat.

(Foto's Ruud kelderman)

 

 

9 april 2022

We hebben de toezegging van de Gemeente Apeldoorn dat we tot 14 april kunnen beschikken over de grote hal voor het inzamelen en sorteren van hulpgoederen. Er wordt echter nog steeds veel hulp gevraagd en er worden ook nog steeds spullen ingezameld door particulieren, bedrijven en scholen die an ons worden aangeboden. We hopen dan ook dat we langer over deze ruimte kunnen beschikken, zodat we ons werk voort kunnen zetten.
 
Op dit moment is de meeste behoefte aan water, eten in blik, ondergoed en paracetamol en ibuproven.

 

8 april 2022

Vandaag heeft een ploeg pannenkoekenbakkers in de Hofstad aan het Hofveld in Apeldoorn, maar liefst 1.200 pannenkoeken gebakken. De kerkzaal was omgetoverd tot een restaurant. De opbrengst gaat naar de WHOE voor noodhulp aan Oekraïne. Enkele foto's volgen later.

(foto's: Ruud Kelderman)

 

7 april 2022

Er zijn afgelopen dagen maar liefst 5 vrachtwagens vol met hulpgoederen vertrokken naar diverse plaatsen in oost Europa. 3 Zijn inmiddels aangekomen in de plaats Sighetu aan de Oekraïense grens in Roemenië. De spullen gaan daar naar een ziekenhuis, een verzogingshuis en een school. Een vierde wagen is onderweg naar Kiev en de vijfde staat nog te wachten aan de Oekraïense grens in Polen op een eindbestemming.

 

4 april 2022

Er is een nieuwsbrief verzonden aan alle vrijwilligers en belangstellenden die zich daarvoor hebben aangemeld. U kunt deze brief ook HIER online lezen.

 

Als u voortaan de nieuwsbrief via e-mail wil ontvangen, dan kan u zich HIER AANMELDEN.

 

1 april 2022

Er zijn weer 2 vrachtwagens vol geladen en vertrokken richting het oosten van Europa.

Omdat het open houden van het inzamelpunt, samen met de andere werkzaamheden, veel inspanning vraagt van alle vrijwilligers en we verwachten dat de hulp nog langere tijd gaat duren hebben we besloten om vanaf nu in te zamelen op de volgende momenten:

 • Vrijdag 12:00-  16:00 uur
 • Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Zet buiten deze tijden geen spullen voor onze deur in verband met de brandveiligheid.

 

30 maart 2022

De lijst met noodzakelijke spullen is uitgebreid met babyvoeding (poeder).

 

23 maart 2022

Vandaag bereikte ons het bericht dat op vrijdag 8 april aanstaande een eenmalig pannenkoekenrestaurant zal openen in de Hofstad, Hofplein 52, 7331 KE  Apeldoorn. Zie de onderstaande poster voor meer informatie.

 

Daarnaast ontvingen wij het volgende persbericht van Omroep gelderland:

Gelderland Helpt The Battle vindt plaats in Loenen! 

 

LOENEN - Vijf presentatoren van Omroep Gelderland gaan de uitdaging aan in Gelderland Helpt 'The Battle'. Hoe behulpzaam zijn onze presentatoren Angelique, Harm, Esther, Frank en Jochem? Aanstaande zaterdag is het de beurt aan Frank om zich te bewijzen. Hij gaat aan de slag bij Scouting Valeouwe in Loenen. 

  

Voor Gelderland Helpt The Battle gaat er iedere week een presentator aan de slag met het realiseren van verschillende hulpvragen in de provincie. Zaterdag 26 maart steekt Frank Oosterwegel de handen uit de mouwen. Hij gaat proberen een afdak op het scoutingterrein te realiseren en het beverlokaal op te knappen voor de jongste scouts. 

 

Verder wordt de vuurplaats onder handen genomen en wordt Frank uitgedaagd met nog veel meer klusjes. Of alles gaat lukken hangt af van de hoeveelheid hulp die Frank krijgt. Kan jij hem zaterdag 26 maart komen helpen? Kom dan gezellig langs tussen 10.00 en 16.00 uur aan het Lonapark 10 in Loenen. 

 

Inzamelen voor Oekraïne 

In Gelderland Helpt The Battle wordt er ook aandacht besteed aan een lokale stichting die goederen inzamelt voor een goed doel. Zaterdag staat de inzamelactie van Stichting Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE) uit Apeldoorn centraal. Stichting WHOE is op dit moment het regionaal innamepunt voor hulp aan Oekraïne. Op verzoek van de Oekraïense ambassade zamelen ze goederen in.  

 

Zaterdag 26 maart worden er matrassen, dekbedden, slaapzakken, dekens en verzorgingsproducten ingezameld. Heb je tijd over? Kom dan langs om te helpen! Alle hulp en goederen zijn welkom. Ook de inzameling vindt plaats aan de Lonapark 10 in Loenen. 

 

Meer informatie over Gelderland Helpt The Battle is te vinden op gelderlandhelpt.nl.

 

22 maart 2022

Vanmorgen weer een trailer voor de poort aan de Vlijtseweg. Klaar om volgeladen te worden met hulpgoederen voor de mensen in Oekraïne.

En weet U wat nu zo bijzonder is? Wij zijn één van de weinige organisaties zijn die nog goederen verzenden tot ver in West-Oekraïne. Deze zending gaat naar een een plaats ruim 300 kilometer na de Pools-Oekraïense grens, nog een heel stuk verder dan L'viv. Van daar gaan de spullen met kleinere wagens verder het land in, daar waar de nood zeer hoog is.

Onze loodsbaas heeft er weer voor gezorgd dat de juiste spullen klaar stonden om geladen te worden.

Het enthousiasme onder de laders en laadsters was super. In een mum van tijd zat de vrachtwagen weer tot de nok gevuld met hulpgoederen.

Vanaf morgen gaan onze inname-deuren weer open. U kunt uw spullen van 11 tot 15 uur weer afgeven aan onze vrijwilligers, zodat we snel een volgend transport kunnen verzenden. Kijk in de lijst hierboven waar de meeste behoefte aan is.

 

19 maart 2022

Er staat sinds 15 maart een artikel over onze inzamelings actie op de site van InDeBuurt

Er zijn diverse particulieren, scholen, kerken en bedrijven (on der andere Christelijk Lyceum, Stedelijk Gymnasium, De Drie Ranken, Kruidvat Ordenplein, Albert Heijn) die een inzamelingsactie hebben gehouden en de opbrengst (goederen en/of geld) aan de WHOE hebben overgedragen. Hier zijn we erg blij mee! Wij zorgen er natuurlijk voor dat het geld wordt besteed aan de hulptransporten en, in overleg met de Oekraïense ambassade, laten we de spullen naar die plaats gaan waar het meeste behoefte is. Dat kan zowel in als buiten Oekraïne zijn.
 
Wil je ook een dergelijke actie houden, kijk dan eerst goed op deze site waar op dat moment behoefte aan is.

 

16 maart 2022

Vandaag zijn 3 busjes en een bakwagen geladen met matrassen en medische artikelen die onderweg zijn gegaan naar de Poolse grens. Van daar gaan de goederen door naar een verdeelcentrum in de buurt van L'viv. Van daar uit worden de goederen verder gedistribueerd.

Er blijft vraag naar verbandmiddelen, toiletartikelen, handdoeken, houdbare levensmiddelen, water, en beddengoed. Schoenen en kleding nemen we voorlopig niet meer aan.

Zie ook de oproep in De Stentor.

 

 

Een impressie van de gekregen spullen:
Nieuwe matrassen - Houdbare voedingsmiddelen - Heel veel kleding en Schoenen - Verbandmiddelen.

15 maart 2022

Vandaag is alweer een vrachtwagen tot de nok toe gevuld met veel  nieuwe matrassen (gekregen van Auping), beddengoed, levensmiddelen, toiletartikelen, water en meer.

In samenwerking met de ambassade brengen we zoveel mogelijk goederen naar L'viv, nu het nog kan. Van daar wordt het gedistribueerd naar andere delen van Oekraïne.

We hopen dat ze daar veilig aankomen.

Morgen, 16 maart, openen we onze inzamelingsdeuren weer van 11 tot 15 uur. We hopen dat er verbandmiddelen, toiletartikelen, handdoeken, houdbare levensmiddelen, water, en beddengoed wordt gebracht. Kleding en schoenen hebben we op dit moment meer dan voldoende.

 

14 maart 2022

Afgelopen zaterdag heeft een vrijwilliger van de WHOE 5 vluchtelingen uit Oekraïne uit Amersfoort opgehaald. Hierbij zijn verslag.

 

Vandaag, 12 maart, heb ik 5 mensen die als vluchteling vertrokken waren uit Kiev, opgehaald in Amersfoort.

Een moeder met twee dochters en twee kleine kinderen, een meisje van één jaar en een jongen van drie jaar. Vier dagen hebben zij gereisd. ’s Nachts vertrokken uit Kiev met de auto, met de bus richting Polen, overstappen in een andere bus. Heel lang wachten bij de grens met Polen. Weer in een bus, niet wetend wat er zou gebeuren.

Eén koffer en een paar plastic tassen, voor vijf mensen. In Polen zijn ze door het Rode Kruis op de trein gezet naar Amsterdam. Gewone mensen met een gewoon leven zoals jij en ik. Van de ene op de andere dag ben je dan opeens vluchteling. Je man en je schoonzoon achterlatend in een oorlog.Via via vroegen zij hulp aan de stichting Whoe in Apeldoorn op 10 maart. Ik heb gebeld met Vluchtelingenwerk Nederland, het COA, het Nederlandse Rode Kruis, Leger des Heils en uiteindelijk de Gemeente Apeldoorn. Vandaag 12 maart kon ik ze brengen bij Casa Bonita. Ze hebben daar voor deze vrouwen en twee kinderen een ruimte in orde gemaakt. Bedden, kinderbedjes, speelgoed, een gemeenschappelijke keuken, elke dag eten en drinken. Fantastische inzet.

Hopelijk kunnen ze daar even op adem komen, ontspannen en tot rust komen. Gewone mensen zoals jij en ik, totdat de oorlog uitbrak.

 

12 maart 2022

Van woensdag 9 tot en met 12 maart zijn door veel mensen spullen gebracht: kleding, schoenen, toiletartikelen, dekens, dekbedden, slaapzakken en houdbare etenswaren. Bedrijven hebben ook diverse goederen gebracht.

Ook hebben we voor de transporten gelukkig diverse donaties mogen ontvangen.

 

We hebben zoveel kleding en schoenen ontvangen dat we die niet meer in ontvangst nemen, omdat daar op dit moment veel minder vraag naar is en we daar een grote voorraad van hebben.  We willen nu graag houdbare etenswaren (niet in glazen potten) ontvangen. 

 

Vanaf woensdag 16 maart gaat onze deur aan de Vlijtseweg 106 weer open om uw spullen in ontvangst te nemen. Kijk voordat uw komt, even op deze pagina welke spullen er op dat moment nodig zijn.

 

Komende week gaan er ook enkele bedden van de WHOE naar Casa Bonita, waar op dit moment Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

 

9 maart 2022

De vervolg inzamelingsactie is formeel vanmorgen  gestart op onze nieuwe, tijdelijke, locatie aan de Vlijtseweg 106 in Apeldoorn.

Artikel in de Stentor over het verzenden van medische hulpmiddelen (Medic en WHOE)

 

7 maart 2022

Artikel in de Stentor van vandaag: Inzamelpunt in Apeldoorn krijgt speciale status van Oekraïense ambassade

 

5 maart 2022

Zaterdag 5 maart is een tweede vrachtwagen geladen met alle zaken die nog in onze loodsen stonden van de inzamelingsactie van 1 maart. Deze wagen gaat, ook weer in overleg met de Oekraïense ambassade naar een plaats waar de hulp het hardst nodig is. Meer informatie daarover volgt.

Laden vrachtwagen 5 maart 2022. De losse dekbedden worden eerst in zakken verpakt, waarna ze worden ingeladen

 

 

4 maart 2022

Overhandiging cheque Kringloopwinkel De Hofstad voor ongeveer twee hulptransporten.

 

 

1 maart 2022

De WHOE heeft op 1 maart een inzamelingsactie voor Oekraïne gehouden. Naast verbandmateriaal, paracetamol zijn ook  dekens, dekbedden, handdoeken en diverse andere spullen uit heel Nederland ontvangst genomen. Ook mochten we diverse financiële bijdragen ontvangen voor de financiering van het transport.

 

Aan het eind van de middag boden mensen spontaan hun hulp aan bij het laden van de vrachtwagen, zodat deze, in nauw overleg met de Oekraïense ambassade, al woensdag 2 maart onderweg kon naar Rzeszów, zo'n 100 kilometer vanaf de Pools-Oekraïense grens, waar de spullen verder worden verdeeld. Er zijn zoveel spullen aangeboden, dat niet alles in de vrachtwagen mee kon. De helft staat dus nog in onze opslag, waardoor deze helemaal vol staat.

Inzameling en vullen vrachtwagen

       

Een verslag van de inzamelingsactie leest u in de Stentor en in de Volkskrant

Uitzending Omroep Gelderland 1-3-2022

Zie ook onze oproep in de Stentor.