Aangrijpend concert voor Oekraïne in de Julianakerk

Zaterdagmiddag 25 februari, beleefde het publiek in een volle Julianakerk in Apeldoorn een indrukwekkend, mooi en aangrijpend concert voor Oekraïne. In herinnering aan de inval van Rusland, een jaar vernietigend, wrede, oorlog en ter herdenking van slachtoffers en ondersteunen van de gezamenlijke toekomst. Muziek, de universele taal, verbindt. Dat was voelbaar, het was een concert met een ziel, iedereen was geraakt en bewogen.

Muziek, kunst en cultuur zijn krachtige wapens om te vechten tegen het geweld. Moed, verzet, hoop, partnerschap en vriendschap winnen.

Ook de korte meeting na afloop, met vertegenwoordigers van de Oekraïense ambassade, provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en maatschappelijke organisaties, sloot aan bij de gedeelde waarde van het concert. Aandacht voor de hulp aan Oekraïners in Oekraïne, maar ook voor de Oekraïense vluchtelingen in Nederland die door de overheden is ingericht. Door de maatschappelijke organisaties werd met urgentie gevraagd om een oplossing aan het gebrek aan voldoende sorteer- en opslagruimte voor alle soorten goederen voor Oekraïne. De gemeente Apeldoorn en waar nodig de provincie, zal zich hiervoor inspannen.

Met dank aan de Oekraïense ambassade, provincie Gelderland, gedeputeerde Peter van ’t Hoog, Reindert Augustijn, gemeente Apeldoorn, loco-burgemeester, wethouder Marco Wenzkowski, Julianakerk, Bert Langendijk en vrijwilligers, Stichting WHOE, de concertdeelnemers / goede doelen, Young Future en SDD.

Hieronder enkele links naar Youtube filmpjes.

Noot: de toegang was gratis, de giften voor de diverse hulpacties totaal € 3.514,50, waarvan een deel naar de WHOE gaat.

OptredenVeronika Morska – You Raise Me Up    –    Volkslied Oekraïne, concert 25 februari 2023 Julianakerk