Waar en wanneer

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2022 zamelen we nog tenminste 3 maanden HOUDBARE ETENSWAREN in voor Oekraïne, zodat we deze nog dit jaar daar naar toe kunnen brengen.

 

Dat doen we op die beide dagen:

 • van 11:00 tot en met 16:00 uur

 

We nemen de spullen in ontvangst op het
Zwitsalterrein
, Vlijtseweg 108, ingang zuid, in Apeldoorn (achter de Corona prik- en testlocatie). Zie ook het kaartje.

 

ZET BUITEN DIE TIJDEN GEEN SPULLEN VOOR ONZE DEUR, in verband met brandgevaar en wij weten niet wat er dan met die goederen gebeurd.

Wat zamelen we in

In overleg met het Rode Kruis in Oekraïne vragen we nu specifiek om houdbare voedingsmiddelen.

Etenswaren:

 • Pasta
 • Rijst
 • Bloem
 • Vlees in blik
 • Groente in blik
 • Bonen in blik

Let op! Geen glazen potten


Drinken:

 • Houdbare melk
 • Koffie en Thee


Overige (voedings)middelen:

 • Zonnebloemolie
 • Suiker
 • Zout
 • Ook kaarsen

Flyer:

 

Hoewel we mooie giften hebben ontvangen zijn deze hulpacties een kwestie van lange adem. U kunt uw financiële bijdrage dan ook nog steeds overmaken op de bankrekening van de Stichting WHOE: NL53 ABNA 0432 4550 94 onder vermelding van Noodhulp Oekraïne.

 

Iedereen die heeft of nog gaat bijgedragen in welke vorm dan ook:

HEEL ERG BEDANKT, namens de Oekraïense bevolking in en buiten Oekraïne.

 

Verslag van dag tot dag

 

 

13 januari 2023

De vrachtwagens zijn vorig jaar goed in beide plaatsen aangekomen.
 

 

21 december 2022

Gister is een vrachtwagen vertrokken naar Kmeneltskyi. Er zijn nog een paar foto's van het laden op 17 december toegevoegd.
 

 

19 december 2022

Het volgende artikel over de afsluiting van deze actie staat in De Stentor: Inzamelingsactie WHOE in Apeldoorn succesvol: vrachtwagen vol voedingsmiddelen voor Oekraïne

 

 

17 december 2022

Vanmiddag om 13:15 uur is een vrachtwagen vol  vertrokken naar Borshchiv in de provicie Ternopil in Oekraïne. Hieronder staan een paar foto's van het laden.
 

 

15 december 2022

Er is veel voedsel gedoneerd de afgelopen week, dat wordt geladen en aangevuld met spullen uit onze magazijnen en zaterdag 17 december vervoerd naar Borshchiv (ook een opslagplaats van het Rode Kruis). Het Rode Kruis gaat daar zorgen voor de verdeling.

 

Dan hebben we nog een laaddag en wel op dinsdag 20 december. Allerhande goederen uit de magazijnen zullen dan geladen worden. Deze vrachtwagen gaat naar Kmeneltskyi. Dat ligt meer naar het oosten van Oekraine. Verder mogen we niet rijden.

 

Van daar zullen de goederen het land in vervoerd worden o.a. richting Oost-Oekraine waar de bevolking echt niets meer heeft. Alles is welkom. Wij gaan ze helpen!!!

 

 

9 december 2022

De eerste dag van onze inzamelingsactie was een succes. Er zijn al veel mensen geweest die etenswaren en houdbare melk hebben gebracht. Ook hebben we pallets met voedingsmiddelen mogen ontvangen van een bedrijf in Apeldoorn. Ook de Hofstadkerk heeft een grote partij gedoneerd. De vrachtwagen is echter nog niet vol. Uw etenswaren zijn dan ook zaterdag 10 december tussen 11 en 16 uur van harte welkom. U vindt ons aan de Vlijtseweg 108 (Zwitsalterrein, ingang zuid) in Apeldoorn.

Hoeronder staan een paar foto's van de gebrachte spullen (pallets, doos, dozen).

 

 

9 december 2022

Onze inzamelingsactie is vandaag van start gegaan. U kunt uw houdbare etenswaren vandaag (9/12) en morgen (10/12) tussen 11:00 en 16:00 uur brengen naar ons inzamelpunt aan de Vlijtseweg 108 (Zwitsalterrein, ingang zuid) in Apeldoorn.

 

 

6 december 2022

Er staat een oproep in de Stentor van de inzamelingsactie.

 

 

30 november 2022

Er worden deze en volgende week een paar duizend flyers verspreid in Apeldoorn voor onze actie.

 

 

26 november 2022

Eerste aftrap van onze actie Help Mee Oekraïne Helpen op onze website.