200 ziekenhuisbedden via Apeldoorn naar ziekenhuizen in Oekraïne

Begin april heeft het Erasmus MC in Rotterdam 850 bedden vervangen door speciale “slimme bedden”. De stichting WHOE is gevraagd om als 1 van 3 hulporganisaties de “oude” bedden een tweede leven te geven. Met 10 vrachtwagens zijn de bedden vanuit Rotterdam bij de WHOE in Apeldoorn afgeleverd.

De stichting verstuurt jaarlijks tussen de 10 en 12 combinatie-vrachtwagens met hulpgoederen naar steden en dorpen op het platteland in Oekraïne en heeft daar veel connecties, o.a. ziekenhuizen, bejaardentehuizen en Rode-Kruis-instellingen.

De stichting gaat ervoor zorgen dat deze bedden in ziekenhuizen en bejaardentehuizen komen te staan in de plaatsen Kiev, Ternopil en Khmelnitskyi.

Vijf van de zes vrachtwagens die hier voor nodig zijn worden betaald vanuit Oekraïne en de zesde uit eigen kas, waar nog een klein beetje geld in zit dankzij de afgelopen zomer gehouden negen kofferbakverkopen.

Naast de bedden worden de wagens verder volgeladen met andere goederen die in de opslag van de stichting staan.

Andere organisaties die ook zorgen dat de bedden een tweede leven krijgen zijn: “Oekraïne heeft hulp nodig” uit Bergschenhoek en “SOEgg” uit Scherpenzeel.