We hebben een tijdelijke opslagruimte gevonden!!

We zijn super blij! 800 m2, daar kan voorlopig alles in wat we krijgen!
Zelfs met een wc en keukentje, kunnen we ook nog koffie zetten!
Iedereen bedankt voor het meedenken en helpen zoeken!

_________________________


1,2 miljoen kilo hulpgoederen

 

Kofferbakverkoop langs het kanaal voor de 15e keer!

 

Dit jaar organiseert de stichting W.H.O.E. (Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa) de Kofferbakverkopen langs het prachtige Apeldoorns-Kanaal voor de 15e keer.

Dankzij de netto-opbrengst van de voorgaande 14 edities heeft de stichting 103 vrachtwagens met in totaal ruim 1,2 MILJOEN kilo hulpgoederen (tweede hands zeer bruikbare goederen) kunnen weggeven aan de hulpbehoevende medemens in Oost-Europa.

Vele duizenden kinderen en volwassenen, die leven onder de armoede grens, hebben kunnen profiteren van alle goederen die de stichting in al die jaren bij elkaar heeft gebracht en gestuurd.

Honderden ziekenhuisbedden met afwasbare matrassen, duizenden school tafeltjes en stoeltjes, alle  “oude” schoolborden uit Apeldoorn e.o., vrachtwagens vol gym-materiaal, zeker 60.000 dozen en zakken kleding, klein huisraad, keukengerei, schoenen, beddengoed, handdoeken, rollators en rolstoelen, tilliften, fietsen, honderden stoelen en kasten, bruikbare elektrische apparaten, ruim 500 kinderbedden met matrasjes, bij elkaar zeker een vrachtwagen vol incontinentie materiaal, eethoeken, schilderijen, 35.000 knuffels en ga zo maar door……

Allemaal gebracht dankzij de opbrengst kofferbakverkopen!

 

Is de armoede dan nu voorbij?

 

Nee, de armoede in landen zoals Oekraïne, Roemenië, Albanië, Moldavië is nog lang niet voorbij!

Maar de stichting heeft wel een heel klein beetje bij kunnen dragen aan een leefbaarder bestaan voor die miljoenen mensen.

Ziekenhuizen en ouderen tehuizen hebben betere bedden die zowaar verstelbaar zijn, scholen hebben, voor hen, nieuw meubilair en bruikbare schoolborden, in gymzalen staan nu bruikbare toestellen en banken, kinderen kunnen spelen met gekregen spelletjes en knuffels / poppen, ouderen kunnen weer naar buiten dankzij een rolstoel of rollator, kinderen kunnen nu alleen in een bedje slapen i.p.v. met drie in een bed, iedereen heeft fatsoenlijke en keuze uit meerdere kleding en schoenen.

Dat allemaal dankzij de opbrengst van de 126 gehouden Kofferbakverkopen!!

 

Gaat de Stichting door naar de 30 edities?

 

Ja, dat is wel de bedoeling, al wordt het de organisatie elk jaar steeds moeilijker gemaakt door gemeente, buren, asociale verkopers  en een tekort  aan vrijwilligers.

Misschien worden ze niet meer gehouden aan het Apeldoorns-Kanaal maar ergens anders in Apeldoorn, we weten het nog niet!

Wel staat vast dat de vrijwilligers van de stichting WHOE allen het “hulp aan de medemens virus” hebben opgelopen nadat ze de armoede en ellende van mensen in Oost-Europa hebben gezien!

Deze vrijwilligers zullen proberen er alles aan te doen om zo veel mogelijk hulpbehoevenden te helpen, mede door die heel gezellige en grootse KOFFERBAKVERKOPEN te organiseren!

 

De voorverkoop van grondplaatsen voor de 9 kofferbakverkopen in deze 15e editie begint op internet  vanaf 28 mei en de losse verkoop vanaf 29 mei 13.30 uur aan de Prinsenweide 14 te Apeldoorn.

De ervaring is dat de grondplaatsen voor de eerste 3 zaterdagen al na 14 dagen zijn uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Voor alle informatie over de Kofferbakverkopen en voorverkoop kaarten kijk op de site: www.kofferbakverkopen.nl

 

 


De Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa (WHOE) is een groep vrijwilligers, die zich het lot van vooral de kinderen in Oost-Europa aantrekt. De werkgroep is gevestigd in Apeldoorn.

_____________

 

Lees onze jongste Nieuwsbrief
(december 2018)

__________

 

Bekijk hier de foto’s van het laden van de twee wagens in april

__________

 

Reisverslag
humanitair transport
4-11 november 2017 (pdf)
klik

_____________

 

25 jaar WHOE!

 

Wat hebben we in dat jubileumjaar allemaal gedaan?
klik hier

_____________

 


Lees de Jubileum Nieuwsbrief
(april 2017)

_____________


Het adres van onze opslagloods is:

Prinsenweide 14,
7317 BB Apeldoorn


Ons rekeningnummer (IBAN):
NL53 ABNA 043 24 55 094

 

Telefoon en e-mail:
055 - 8 200 200
info@whoe.nl

_____________

logo.jpg

 

Alles over de kofferbakverkopen

_________________________

2016: een jaarverslag in foto’s
klik (Youtube)

________________________


B & W Apeldoorn
op bezoek bij de WHOE! Lees verder

_________________________


Bekijk het promotiefilmpje
van de WHOE op Youtube:

Deel 1, Deel 2 

_____________


Bekijk hier een filmpje van de aankomst van ons transport in Sighet (Roemenië). Het filmpje is van de lokale televisie

_____________


ACTIE DEKBEDDEN

 

We zijn op zoek naar dekbedden om van 1 groot dekbed 2 kleine dekbedden te kunnen maken voor een kinderopvang in Brody, Oekraine.

 

Het naaiclubje van Gerda Slijkhuis gaat samen met dames van onze stichting de doorgeknipte dekbedden samenvoegen. Ook maken ze er hoezen voor!

_____________


KNOTTEN WOL


Veel (vooral) oudere mensen breien voor de kinderen in de Oekraïne; popjes, truitjes, sokken, mutsen en handschoenen.

Daar is veel wol voor nodig, en dat is nu bijna op! Heeft u misschien nog wol liggen waar u niets meer mee doet? Belt u even en wij komen het bij u halen!

_____________

 

 

 

 

 

vrachtwagens.jpg

 

 


De Werkgroep Hulptransporten Oost-Europa
is een groep vrijwilligers, die zich het lot van vooral de kinderen in Oost-Europa aantrekt. De werkgroep is gevestigd in Apeldoorn.

Eén van de belangrijkste punten van de werkgroep is, dat zij de goederen zelf naar de betreffende kinderen, scholen of dorpen brengt.

Zo weet de werkgroep dat de goederen die hun door verschillende mensen in goed vertrouwen zijn aangeboden, op de juiste plaats terecht komen.

Het gehele jaar door worden er goederen ingezameld, gesorteerd, eventueel gewassen en hersteld en verpakt voor transport.


Voor giften:
Bankrekeningnummer (IBAN):


NL53 ABNA 043 24 55 094

t.n.v. Stichting WHOE Apeldoorn

 

De Stichting WHOE is door
de belastingdienst erkend als
algemeen nut beogende instelling.

ANBI